ILVO-klimaatdag: van zaadje tot maaltijdslaatje
Brood, sla, kaas, kikkererwt, kipfilet,… Elk van die ingrediënten legt een lange weg af voor het in onze lunch terecht komt. Welke klimaatim...
Brood, sla, kaas, kikkererwt, kipfilet,… Elk van die ingrediënten legt een lange weg af voor het in onze lunch terecht komt. Welke klimaatim...
Hoe werkt onze Belgische visserij vandaag de dag? Wat wordt er allemaal ondernomen om duurzaamheid op lange termijn te garanderen? Hoe worde...
Schrijf je in voor hét agroforestry event van 2024
Dit evenement buigt zich over de rol van de ruimtelijk planner in het verduurzamen van ons voedselsysteem nu en in de toekomst. Het is een ...
Klaar voor de veehouderij van de toekomst? Ben je rundvee-, varken- of pluimveehouder? Of ben je actief aan de slag met technologische inno...
Het PDPO-project ’Koolstofopslag via boslandbouw’ loopt na 2,5 jaar ten einde. Daarom organiseert BOS+ samen met Bioforum, het ILVO en de Re...
Op dinsdag 28 mei organiseert ILVO haar eigen pop-up zomerbar: het Melkvee Café! Dé plaats voor iedereen actief in de melkveehouderij om doe...
De land- en tuinbouw staat voor grote uitdagingen: de impact van klimaatverandering, reductie van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen ...